Publikováno: 17.12.2014 15:36
Autor: Messe Düsseldorf
Nejen jedinečné spektrum vystavovatelů z celého světa, nýbrž i doprovodné specializované výstavy dělají z veletrhu ProWein každoroční nepostradatelnou platformu trendů, inspirací a nových objevů. Jinak tomu nebude ani při aktuálním ročníku, který se v Düsseldorfu chystá na 15. - 17. března 2015.
V souladu s uvedeným zní motto projektu FIZZZ Lounge veletrhu ProWein 2015 “Drinks of Tomorrow”. Pod odborným vedením Lukase Motejzika, majitele trendového baru “Zephyr”, se návštěvníci dozví všechno o nejnovějších barových technikách a jejich fenomenálních výsledcích. Zvláštní chuťové zážitky se například dají dosáhnout použitím sušeného ovoce, plodů nebo koření nebo hrou s kouřovými aromaty. Také vaření ve vakuu za nízkých teplot (sous vide), známé z oblasti kuchyně, si našlo cestu do barů. Jak na to a především jak to chutná, to se návštěvníci veletrhu ProWein dozví ve FIZZZ Lounge. V důsledku přemístění veletrhu do hal 9 až 17 se tento projekt letos nachází v hale č. 12.
MUNDUS VINI v degustační zóně
Další specializovaný projekt veletrhu ProWein se nachází v hale 17, přímo přístupný novým vchodem Süd II. Centrální degustační zóna veletrhu ProWein se v r. 2015 věnuje vítězným vínům z jarních degustací soutěže MUNDUS VINI. Toto renomované ocenění každoročně uděluje mezinárodní hodnotitelská komise složená z enologů, vinařských analytiků, obchodníků s vínem, someliérů, gastronomů a odborných novinářů. V degustační zóně na návštěvníky čeká vysoce kvalitní výběr vín z celého světa, oceněných zlatými a stříbrnými medailemi. Celkem je k otevřené degustaci připraveno přibližně 500 vín.
Další degustační zóny, většinou orientované na určité regiony nebo země, najdou návštěvníci v dalších halách veletrhu.
ProWein Forum s optimalizovaným vytížením
Doprovodný program veletrhu ProWein kompletují četné akce vystavovatelů. Tak se například v expozicích veletrhu nebo v rámci projektu ProWein Forum koná více než 300 degustací a seminářů. Fórum je nyní umístěno centrálně v hale 13 a poprvé nabízí oddělené prostory pro degustace a přednášky. Každá ze sousedících ploch je vybavená pro daný účel, takže se eliminují ztrátové časy potřebné pro přestavby mezi úpravami specifickými pro jednotlivé druhy akcí. Po doručení podkladů ke svým expozicím mohou vystavovatelé přihlásit své akce pro ProWein Forum. Kompletní program degustací a seminářů v ProWein Forum a v expozicích vystavovatelů bude zveřejněn koncem ledna.
Již v polovině října byla zveřejněna obsáhlá databáze vystavovatelů, kterou pořadatelé průběžně aktualizují. Online-prodej vstupenek na stránkách www.prowein.de v sekci “Servis pro návštěvníky” byl zahájen v listopadu.