Publikováno: 15.4.2013 14:27
Autor: Černá louka
Pestrá nabídka dobrého jídla a pití, ochutnávky, košty, degustační menu, kulinářská show a různé gastronomické lahůdky potěší všechny labužníky ve dnech 10. – 12. května 2013 na výstavě KARNEVAL CHUTÍ v Ostravě na Výstavišti Černá louka.
Jedná se o první ročník gastronomické výstavy zaměřené na širokou veřejnost. Připraven bude bohatý doprovodný program a soutěže o zajímavé ceny. Několikrát denně bude probíhat kuchařská show s ochutnávkou specialit z projektu Czech specials a Jak šmakuje Moravskoslezsko. Celou show bude komentovat p. Lukáš Limprecht, viceprezident AHR ČR pro gastronomii a p. Mirek Horák, odborník na gastronomii. Nebudou chybět prezentace baristů, barmanů i řízená degustace vín.
Akce bude rozdělená do 3 sekcí. V hlavní sekci nahlédnete do kuchyně známých restaurací - členů Asociace hotelů a restaurací ČR. Špičkoví kuchaři zde budou připravovat degustační menu. Ochutnáte pravou českou klasiku v moderním pojetí. Dozvíte se nejen, jak pracují mistři kuchaři, ale také jejich užitečné rady a tipy.
Na své si přijdou chuťové buňky návštěvníků také v další sekci, kde budou připravovat své speciality různé restaurace z Moravskoslezského kraje. Součástí všech menu bude vždy buď česká specialita, nebo specialita Moravskoslezského kraje.
Lákat budou taky lahůdky na stáncích výrobců a prodejců - sýry, vína, pamlsky, čaje, cukrářské a řeznické výrobky.
V třetí sekci studenti hotelových škol připraví slavnostní prostírání na různé příležitosti. Návštěvníci se budou moci zapojit do hlasování o nejhezčí úpravu prostřených tabulí.
Spoluorganizátorem akce je Asociace hotelů a restaurací ČR, partnerem akce je CzechTourism, Czech specials, Moravskoslezský kraj, Jak šmakuje Moravskoslezsko a město Ostrava.