Publikováno: 16.2.2013 19:10
Autor:
GASTRO, Ideon Pardubice, 18. - 20. 10. 2013
Výstavy se jako každoročně zúčastní řada firem z oboru gastronomie a potravinářství z celé České republiky.
Stejně jako v předcházejících letech budou moci návštěvníci obdivovat prezentace firem s gastro technikou, výrobců a prodejců masných výrobků, lihovin a nealkoholických nápojů, sýrů, cukrářských potřeb. Dále zde budou zastoupeny firmy s konopnými produkty, maďarskými specialitami, firmy nabízející vybavení hotelů a restaurací, kvalitní nože, nerezové nádobí, džemy, čokolády, portská vína, čaje, vybrané druhy piva atd.
Po celou dobu trvání výstavy Labská hotelová škola Pardubice zajistí bohatý doprovodný pódiový program, který nabídne ukázky moderní gastronomie, barmanskou a baristickou show, prezentaci vín, ukázky zdobení perníku a samozřejmě i nejmodernější trendy cukrářského zdobení.
Návštěvníci stejně jako v loňském roce budou moci navštívit odborné semináře k moderním cukrářským trendům se zahraničními hosty.
V pátek 18.10.2013 se uskuteční již 3. ročník soutěže „Kouzlení z perníku“ jejímž garantem a pořadatelem je Střední škola gastronomie a služeb z Nové Paky, která slaví úspěchy i na světových soutěžích. Exponáty po té budou vystaveny až do konce výstavy ke shlédnutí.
Společně s výstavou GASTRO proběhne Pardubické vinobraní s bohatým kulturním programem jak pro dospělé, tak i pro děti v sálech v přízemí, a to v pátek a v sobotu až do pozdních nočních hodin.