Publikováno: 5.10.2011 00:00
Autor:
PVV, s.r.o. si Vás dovoluje co nejsrdečněji pozvat na již 15. ročník odborné potravinářské a gastronomické výstavy GASTRO 2011, která se uskuteční v nově zrekonstruovaném výstavním a společenském centru IDEON v Pardubicích ve dnech 13. - 15. 10. 2011.
Jedná se o jednu z největších a nejznámějších regionálních gastronomických i potravinářských výstav v našem regionu s mnohaletou tradicí. Výstava se každoročně těší velkému zájmu ze strany vystavovatelů, odborníků i ze strany široké veřejnosti.
Návštěvníci výstavy zde mohou obdivovat prezentace firem z oblasti gastronomických zařízení a kuchyňských spotřebičů, cukrářských potřeb, stolových dekorací, prezentace zástupců pivovarů, vinařství, likérek, výrobců masných výrobků, těstovin, sladkostí a cukrovinek, prodejců kávy a čaje, koření a kuchyňských doplňků. Každoročně se zde prezentují i zástupci odborných časopisů, restaurací, výrobci pardubického perníku a zástupci odborných asociací a sdružení.
Zpestřením výstavy bude již 3. ročník soutěže "RESTAURACÍ", která probíhá pod odbornou garancí Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Bude soutěžit celkem 5 týmů prestižních restaurací letos poprvé se zahraniční účastí. O nejlepší menu, kde pro letošní rok jsou hlavní surovinou kachní prsa, se utkají restaurace Bonté z Pardubic, Pivovar Dašické sklepy Dašice, Hotel Ještěd Liberec, Gastro ZOO ze Dvora Králové nad Labem a v neposlední řadě restaurace Jungbruun z Rakouska.
Stejně jako v loňském roce mohou návštěvníci výstavy navštívit odborné semináře k moderním cukrářským trendům, které přednese společnost Monaco International z Prahy se svými cukrářkami a hosty. Dále zde bude probíhat kurz trezírování, který pořádá pan Ing. Jan Vítek – Cukrářské potřeby Pardubice.
Sommeliérské a kulinářské show Oldřicha Bujnocha, jistě potěší všechny milovníky dobrého vína. Bude obsahovat sabrage, řízené ochutnávky vín, soutěže (poznávání vín naslepo) a prezentaci vinařství. V kulinářské části Vám bude představeno snoubení vína a jídla a výuka opravdových kuchařů a číšníků. O překrásně strong>zdobené reliéfy z ovoce a zeleniny (carvingu) se postará SOŠ a SOU Polička.
Dalším zpestřením letošního ročníku bude „Soutěž ve zdobení perníku“ pro nejmenší návštěvníky, kterou pořádá Střední průmyslová škola potravinářská a služeb Pardubice.
Celou výstavu bude doprovázet bohatý doprovodný program, jehož hlavními partnery jsou Labská hotelová škola, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, společnost Monaco International a Multi Invent. Návštěvníci tak uvidí ukázky carvingu, baristickou a barmanskou show, čeká je degustace a ochutnávky kuchařských specialit. Také bude probíhat soutěž návštěvníků o hodnotné ceny.
Bližší informace k výstavě včetně fotogalerie naleznete na našich webových stránkách www.pvv.cz
Těšíme se na viděnou v Pardubicích.
Kateřina Vozábová
manažerka výstav a akcí