GASTRO 2010 - potravinářská tradice v Pardubicích

Publikováno: 26.7.2010 00:00

Autor:

GASTRO 2010 - potravinářská tradice v Pardubicích

PVV, s.r.o. si Vás dovoluje co nejsrdečněji pozvat na již 14. ročník - odborné potravinářské a gastronomické výstavy GASTRO 2010, která se uskuteční ve výstavním a společenském centru IDEON v Pardubicích ve dnech 14. - 16. 10. 2010 pod osobní záštitou hejtmana Pardubického kraje Radko Martínka.

Jedná se o jednu z největších a nejznámějších regionálních gastronomických i potravinářských výstav v naší republice s mnohaletou tradicí. Výstava se každoročně těší velkému zájmu ze strany vystavovatelů, odborníků i ze strany široké veřejnosti.
Návštěvníci výstavy zde mohou obdivovat prezentace firem z oblasti gastronomických zařízení a kuchyňských spotřebičů, cukrářských potřeb, stolových dekorací a keramiky, prezentace zástupců pivovarů, vinařství, likérek, mlékáren a velkoobchodů, výrobců masných výrobků, těstovin, sladkostí a cukrovinek, prodejců kávy a čaje, koření, kuchyňských doplňků. Každoročně se zde prezentují i zástupci odborných časopisů, pardubických restaurací, výrobci pardubického perníku a zástupci odborných asociací a sdružení.

Zpestřením letošního ročníku výstavy bude již 2. ročník soutěže "KUCHAŘŮ VÝCHODOČESKÉHO REGIONU", která probíhá pod záštitou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Bude soutěžit 10 týmů od Krkonoš až po Svitavy. Stejně jako v loňském ročníku, mohou návštěvníci výstavy navštívit odborné semináře k moderním cukrářským trendům, které přednese společnost Monaco International se svými cukrářkami a hosty. Dále zde bude probíhat kurz cukrářského zdobení metodou Patchwork, pocházející z Anglie, který pořádá pan Ing. Jan Vítek.

Své zajímavosti zde představí gastronomické muzeum a slavnostní tabule Dr. Šmída, odborného poradce při natáčení filmu “Jak jsem obsluhoval anglického krále“. Nově bude v letošním ročníku věnována celá jedna výstavní hala oboru Vinařství a Someliérství. Na své si tak přijdou milovníci kvalitního vína. Dalším zpestřením letošního ročníku bude „Soutěž ve zdobení perníku“ pod dohledem odborníků. Po vyhlášení vítězů přijde řada i na nejmenší návštěvníky. Děti si budou moci sami ozdobit perníčky podle vlastní fantazie.

Celou výstavu bude doprovázet bohatý doprovodný program, jehož hlavními partnery jsou Labská hotelová škola, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, společnost Monaco International. Návštěvníci tak uvidí ukázky carvingu, baristickou a barmanskou show, čeká je degustace a ochutnávky kuchařských specialit. Každý den bude probíhat soutěž návštěvníků o hodnotné ceny.

Bližší informace k výstavě včetně fotogalerie naleznete na našich webových stránkách www.pvv.cz.

Těšíme se na viděnou v Pardubicích.
Kateřina Vozábová
manažerka výstav

URL adresa: http://www.euroexpo.cz/2-100418-gastro-2010-potravinarska-tradice-v-pardubicich
Vytištěno: 26.4.2025 v 05:47