![]() |
Jedinečný koncert legendární rockové skupiny Olympic Olympic zahrají v Letňanech poprvé v nové sestavě! |
Staňte se součástí světa přírodní kosmetiky na veletrhu VIVANESS 2021 Informujte mezinárodní branži přírodní kosmetiky o Vašich produktech a novinkách na nejdůležitějším setkání oboru a získejte cenné kontakty na mezinárodní obchodníky a odborníky. |
Karneval chutí Ostrava 2016
Publikováno: 17.3.2016 00:00
Autor: Černá louka

4. ročník gastronomické výstavy s podtitulem gastro * ochutnávky * kulinářská show se uskuteční na ostravském výstavišti Černá louka ve dnech 22. – 24. dubna 2016.
Každý ročník Karnevalu chutí potvrzuje, že je výjimečnou gastronomickou akcí s vysokou úrovní nabízených služeb, přinášející lidem radost ze společného setkání a zážitků ze skvělého jídla i prostředí. Karneval chutí Ostrava se tak stala významnou součástí gastronomického kalendáře České republiky v roce 2016.
Organizátoři Karnevalu chutí, Ostravské výstavy, a.s. a Asociace hotelů a restaurací České republiky, chtějí v letošním roce prezentovat hotely, restaurace, odborné školy a hlavně kvalitní kulinářské umění kuchařů a cukrářů Moravskoslezského kraje.
Krátká procházka KARNEVALEM CHUTÍ OSTRAVA 2016
Náplní letošního 4. ročníku zůstává prezentace projektů CZECH SPECIALS a JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO, která proběhne v restauraci Asociace hotelů a restaurací ČR, kde po celou dobu konání budou šéfkuchaři předních hotelů a restaurací Moravskoslezského kraje v kuchařské exhibici připravovat a nabízet návštěvníkům menu o 3 chodech z nabídky výše uvedených projektů.
V dalších restauracích budou nabízeny speciality dané restaurace nebo hotelu. Jedno jídlo z nabídky musí být vybráno z projektů CZECH SPECIALS a JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZKO. Jídla budou servírována v degustačních porcích s kompletním restauračním servisem.
Návštěvnicí budou mít možnost navštívit restaurace se zahraniční kuchyní a ochutnat jejich národní speciality.
Pro širokou veřejnost je připraveno pódiové vystoupení šéfkuchařů. Příprava 8 degustačních porcí vlastní nebo restaurační speciality s ochutnávkou. Jídlo musí být připravované před návštěvníky.
Nedílnou součásti karnevalu je prezentace odborných škol Moravskoslezského kraje. Návštěvnicí mohou shlédnout slavnostně prostřené stoly, připravené s tématem 700. výročí narození Karla IV. Jsme přesvědčeni, že nabídka různých typů malých gastronomických zařízení provozovaných odbornými školami a jejich studenty se stane opětovně oblíbeným místem posezení.
Lákavým místem nejen mladší generace a odborníků z praxe bude příprava míchaných nápojů a servis vín v BARMANSKÉ a SOMMELIERSKÉ SHOW studentů odborných škol nejen z Moravskoslezského kraje.
Milovníci dobrého vína budou mít příležitost ochutnat vynikající kvalitní moravská i zahraniční vína z nabídky vinařů a vinoték.
Prostor k prezentaci i k prodeji dostanou rovněž dodavatelské firmy a drobní prodejci s mnoha specialitami, regionálními surovinami, masných, pekařských a jiných produktů pro přípravu pokrmů.
NOVINKY KARNEVALU CHUTÍ OSTRAVA 2016
Soutěž amatérských kuchařů a hoteliérů –Milujeme jídlo!!!
Do soutěže se může přihlásit kdokoliv z návštěvníků Karnevalu chutí. Soutěžící se mezi sebou utkají ve trojicích (amatéři zvlášť a hoteliéři zvlášť).Úkolem soutěžících bude připravit pokrm, kde hlavními surovinami budou tři druhy mas. K přípravě pokrmů použijí jen jednu hlavní surovinu, kterou si vyberou. K přípravě finálního výrobku použijí potraviny, které si vyberou ze surovin z „MYSTERY BOXU“ . Soutěžící připravuje 4 porce jídla v časovém limitu 45 minut. Hodnocení provádí odborná porota, pozvaní hosté a návštěvníci. Hodnocení bude prováděno bodově, veřejně. Cílem je zjistit, jak si soutěžící poradí se surovinami. Kdo z každé trojice nasbírá nejvíce bodů, stává se vítězem. Vítěz obdrží pozvání k návštěvě předního hotelu v rámci Moravskoslezské sekce AHR ČR. Všichni zúčastnění dostanou pozornost generálního partnera firmy LAMART.
V přízemí pavilonu A určitě zaujme umístění galerie hotelů, restaurací a odborných škol, něco z jejich historie i současností a výstava jídelních lístků a fotodokumentací.
CÍLE KARNEVALU CHUTÍ OSTRAVA 2016
Propagace tradiční české a moravské kuchyně, moderní gastronomie, úrovně služeb restauračních zařízení a zároveň zajímavá propagace pro všechny zúčastněné vystavovatelé, hoteliéry a provozovatele restaurací.
Věříme, že KARNEVAL CHUTÍ OSTRAVA 2016 uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky.

Další články:
- Jedinečný koncert legendární rockové skupiny Olympic
- Staňte se součástí světa přírodní kosmetiky na veletrhu VIVANESS 2021
- Veletrh DMEA 2020 v červnu: "DMEA sparks" - pro tentokrát jen online!
- BUS2BUS – Restart autobusové branže v dubnu 2021 v Berlíně
- Veletrhy v Berlíně budou i v roce 2020: Přehled virtuálních událostí a kreativních řešení
- Od září se v Norimberku opět otevřou veletržní brány!
- Seznamte se s veletrhy BIOFACH World
- IFA Berlín proběhne v novém formátu!
- FRUIT LOGISTICA 2021 - nové perspektivy pro globální podnikání v oblasti čerstvé produkce
- ASIA FRUIT LOGISTICA proběhne v novém termínu!
- IT-TRANS v novém termínu 1. - 3. prosince 2020
- Přípravy veletrhu WOODTEC probíhají standardně
- Přípravy MSV pokračují dle plánu. V říjnu se na brněnském výstavišti představí budoucnost průmyslu

Copyright ©2009-2025: Euroveletrhy.cz
Provozovatelem veletržního portálu euroexpo.cz je vydavatelství EUROEXPO
Babice 38, 251 68 Kamenice
tel.: 604 759 978
e-mail: redakce@euroveletrhy.cz
KONTAKT, O PROJEKTU